Nadaljevanje sezone spomlad 2020

Liga se nadaljuje od petka 29. maja dalje. O vseh podrobnostih boste obveščeni. Več v nadaljevanju sporočila.
Vlada je dne 15.5. izdala Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti (Uradni list RS, št.70/2020 z dne 15.5.2020), ki dovoljuje izvajanje organiziranega športnega tekmovanja na prostem. 
Tako je Zvezi društev OLMN dovoljeno nadaljevanje občinske lige OLMN na travi. 
Vodstvo lige se je na podlagi 1052. odloka vlade, ki začne veljati z 18.5.2020 in na odziv vodij ekip, opravljena je bila telefonska anketa s predstavniki ekip, katera je pokazala 90 odstotno zainteresiranost ekip, odločilo, da se sezona OLMN 2019/20 nadaljuje z dnem 29.5.2020 in sicer v skrajšani obliki.
Članski ligi se bosta razdelili na ligo za prvaka in ligo za obstanek. Po takem sistemu bodo ekipe igrale 5 kol. Ekipam veteranske lige je po rednem delu ostalo še 6 kol, tako da odigrajo po razporedu do konca. 
Predvideno je da se sezona zaključi v štirih tekmovalnih vikendih in  enim odigranim kolom med tednom. Tako bi sezono zaključili 21.6. oziroma 25.6. po odigrani kvalifikacijski tekmi.
Zaključni turnir je predviden 26. in 27. junija, ki ga to leto organizira ekipa YU team na športnem igrišču v Litiji. (v kolikor bo takrat že dovoljena organizacija prireditev)
Razpored tekmovanja bo objavljen oziroma poslan po emailu v naslednjem tednu. 
Glede na to, da še vedno veljajo nekateri ukrepi za preprečevanje okužbe z virusom,
na primer: da  prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v prostoru le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja (tekmovalci, sodniki, trenerji, zdravstveno osebje, nujno spremljajoče osebje, kot na primer zapisnikar, računalničar),
bodo točna navodila in protokoli organizacije tekem pripravljeni v naslednjem tednu in dodatno utemeljeni na sestanku vodij ekip, ki je predviden v torek 26.maja. 
Moramo pa se zavedati, da kljub temu, da je želja večina ekip po zaključku sezone na igrišču, je najpomembnejše zdravje igralcev in vseh prisotnih ob igrišču, kar pomeni, da v kolikor se ugodna epidemiološka slika poslabša in priporočila Nacionalnega inštituta za zdravje zaostrijo, se liga nemudoma prekine oziroma zaključi.
S športnimi pozdravi,
UO ZD OLMN Litija
Nazaj na olmn.si

Oblikovanje izpisa v izdelavi!