OLMN Liga
Sezona 2022-2023

Disciplina v ligi olmn

Zadnje čase opažamo povečano nedisciplino in nervozo pri igralcih nekaterih ekip.

Predvsem gre tukaj za obnašanje in komunikacijo s sodniki, kjer se reagira in protestira na vsako sodniško odločitev. Zadeva je v nekaterih primerih že prešla mejo zdravega razuma, ali če hočete prešla razumno reakcijo v žaru borbe. Verbalni napadi na sodnike nikoli niso bili in ne bodo dovoljeni in jih v vodstvu lige obsojamo. Zaradi nedavnih incidentov sta se sestala tudi disciplinska komisija, kot tudi upravni odbor lige. Na obeh sestankih je bila problematika verbalnih napadov na sodnike izpostavljena in obravnavana. Disciplinska in tekmovalna komisija sta prišli do zaključka, da je potrebno zadevo normalizirati.  Tako imajo sodniki s strani vodstva, od katere imajo popolno podporo, navodilo, da v nadaljevanju tekmovalne sezone dajo posebno pozornost redu in disciplini na igrišču in ob njem. 

Vsi si želimo da bi bilo vse popolno. Tudi vodstvo lige strmimo k popolnosti oziroma čim boljši izvedbi tekmovanja, vendar se morate zavedati, da je tekmovanje OLMN rekreativna liga v kateri nastopajo rekreativni nogometaši in sodijo jim sodniki, ki imajo več ali manj izkušenj. Nikakor pa ne skupina sodnikov kot jih vidite od torkih ob 21.uri na Š1. tako se zgodi, da tako kot vi, tudi sodniki naredijo kdaj kakšno napako. Smo pa prepričani, da popolnoma vsi sodijo po načelu pravičnosti. 

Predlagamo, da si še enkrat preberete tekmovalni pravilnik (najdete ga na spletni strani OLMN), seznanite tako svoje igralce kot tudi vaše navijače o pravilih, predvsem pa v smislu, da gre nenazadnje za rekreacijsko ligo, kjer imamo vsi naslednji dan službo, šolo,… in ne igramo za milijone, pač pa zato da se družimo in rekreiramo. 

 

Športni pozdrav 

vodstvo lige OLMN